27 Ocak 2011 Perşembe

Haber, Helal gıda Almanların da iştahını kabarttı, Haber oku, Rotahaber.com

Haber, Helal gıda Almanların da iştahını kabarttı, Haber oku, Rotahaber.com

Almanya’da ilk kez Aşağı Saksonya Tarım Bakanlığı nezdinde helal sertifikalı, bio (organik) ve sağlıklı ürünler ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapılacak. Dünyanın dört bir yanından çok sayıda tanınmış firmanın katılacağı toplantıya özellikle Türkiye, Fransa ve Malezya’da uzmanlar bekleniyor.

Dünyanın dört bir yanında helal sertifikalı ve organik ürünlere ilgi artarken, helal piyasası dioksinli gıda skandalını atlatmaya çalışan Almanya’nın iştahını kabarttı. Almanya’da ilk kez Aşağı Saksonya’da Tarım Bakanlığı, Hannover Ticaret Odası (IHK Hannover) Aşağı Saksonya Pazarlama Şirketi (Niedersächsischen Marketinggesellschaft) ve Aşağı Saksonya Organik Tarım Merkezi nezdinde helal sertifikalı, organik ve temiz kaşeli ürünler hakkında bilgilendirme toplantısı yapılacak.

3 Şubat tarihinde yapılacak, HALAL CONTROL Rüsselsheim, Halal Industry Development Corporation Malaysia, OK Kosher Certifi cation, Organic Services GmbH, Gesellschaft für Ressourcenschutz GmbH, DT Food e.V., Nordmilch AG, Bernhard Meemken Wurstwaren GmbH & Co. KG, Ölmühle Solling ve Rolker Ökofrucht gibi dünyaca tanınmış şirketlerin de katılacağı toplantıya özellikle Türkiye, Malezya ve Fransa’dan uzmanlar bekleniyor.

Helal sertifikalı ürün piyasasının tüm dünyada hızla geliştiğine dikkat çeken uzmanlar, piyasanın daha da gelişeceğine vurgu yaparak yakın gelecekte talebe cevap vermekte zorlanılabileceğini belirtiyor. İngiltere, Fransa ve Amerika Birleşik Devletlerinden (ABD) sonra Almanya’da helal sertifikalı ürünlere yoğun ilgi olacağına dikkat çeken uzmanlar sadece Almanya’da yaşayan yaklaşık 4 milyon Müslüman’ın helal sertifikalı ürünler için büyük bir müşteri potansiyeli oluşturduğuna işaret ettiler. Helal sertifikalı ürünler gibi organik ve temiz kaşeli ürünlere de talebin her geçen gün arttığını belirten uzmanlar açıklamalarda sadece ABD’de 11 milyon 200 bin kişinin bu ürünleri tükettiğini yer verdiler.

Almanya’da ilk kez Aşağı Saksonya eyaletinde helal sertifikalı, organik ve temiz kaşeli ürünleri ile ilgili bir toplantıya ev sahipliği yapacak olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten eyalet Tarım Bakanı Gert Lindemann, “Bu eşsiz toplantı için bir çok uzmanın yanı sıra dünyaca tanınmış firmaları kazanmaktan çok memnun oldum.” dedi. Toplantıda ürünler kadar üretim ve ihracat imkanları hakkında da bilgi verileceğine vurgu yapan Lindemann, “Kim bu ürünlerle ihracat şansı yakalamak istiyorsa bu toplantıyı kaçırmamalı. Mutlaka katılmalı.” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder