27 Ocak 2011 Perşembe

Haber, Helal gıda Almanların da iştahını kabarttı, Haber oku, Rotahaber.com

Haber, Helal gıda Almanların da iştahını kabarttı, Haber oku, Rotahaber.com

Almanya’da ilk kez Aşağı Saksonya Tarım Bakanlığı nezdinde helal sertifikalı, bio (organik) ve sağlıklı ürünler ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapılacak. Dünyanın dört bir yanından çok sayıda tanınmış firmanın katılacağı toplantıya özellikle Türkiye, Fransa ve Malezya’da uzmanlar bekleniyor.

Dünyanın dört bir yanında helal sertifikalı ve organik ürünlere ilgi artarken, helal piyasası dioksinli gıda skandalını atlatmaya çalışan Almanya’nın iştahını kabarttı. Almanya’da ilk kez Aşağı Saksonya’da Tarım Bakanlığı, Hannover Ticaret Odası (IHK Hannover) Aşağı Saksonya Pazarlama Şirketi (Niedersächsischen Marketinggesellschaft) ve Aşağı Saksonya Organik Tarım Merkezi nezdinde helal sertifikalı, organik ve temiz kaşeli ürünler hakkında bilgilendirme toplantısı yapılacak.

3 Şubat tarihinde yapılacak, HALAL CONTROL Rüsselsheim, Halal Industry Development Corporation Malaysia, OK Kosher Certifi cation, Organic Services GmbH, Gesellschaft für Ressourcenschutz GmbH, DT Food e.V., Nordmilch AG, Bernhard Meemken Wurstwaren GmbH & Co. KG, Ölmühle Solling ve Rolker Ökofrucht gibi dünyaca tanınmış şirketlerin de katılacağı toplantıya özellikle Türkiye, Malezya ve Fransa’dan uzmanlar bekleniyor.

Helal sertifikalı ürün piyasasının tüm dünyada hızla geliştiğine dikkat çeken uzmanlar, piyasanın daha da gelişeceğine vurgu yaparak yakın gelecekte talebe cevap vermekte zorlanılabileceğini belirtiyor. İngiltere, Fransa ve Amerika Birleşik Devletlerinden (ABD) sonra Almanya’da helal sertifikalı ürünlere yoğun ilgi olacağına dikkat çeken uzmanlar sadece Almanya’da yaşayan yaklaşık 4 milyon Müslüman’ın helal sertifikalı ürünler için büyük bir müşteri potansiyeli oluşturduğuna işaret ettiler. Helal sertifikalı ürünler gibi organik ve temiz kaşeli ürünlere de talebin her geçen gün arttığını belirten uzmanlar açıklamalarda sadece ABD’de 11 milyon 200 bin kişinin bu ürünleri tükettiğini yer verdiler.

Almanya’da ilk kez Aşağı Saksonya eyaletinde helal sertifikalı, organik ve temiz kaşeli ürünleri ile ilgili bir toplantıya ev sahipliği yapacak olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten eyalet Tarım Bakanı Gert Lindemann, “Bu eşsiz toplantı için bir çok uzmanın yanı sıra dünyaca tanınmış firmaları kazanmaktan çok memnun oldum.” dedi. Toplantıda ürünler kadar üretim ve ihracat imkanları hakkında da bilgi verileceğine vurgu yapan Lindemann, “Kim bu ürünlerle ihracat şansı yakalamak istiyorsa bu toplantıyı kaçırmamalı. Mutlaka katılmalı.” dedi.

Islamophobia, Halal KFC Muslim Insults Customer for Bacon, Colbert | duck

Islamophobia, Halal KFC Muslim Insults Customer for Bacon, Colbert | duck

Video için linke tıklayınız.

Islam in Europe: Liège: Plans for European halal-hub at airport

Islam in Europe: Liège: Plans for European halal-hub at airport

Liège: Plans for European halal-hub at airport

The management of Liège Airport (Belgium) is planning to develop a European hub at the airport, dedicated to processing halal foods. The project is supported by the Walloon Region and the Walloon agency for exports and foreign investments (AWEX), La Libre Belgique reported Saturday.

The move is meant to diversify the activities of the Liège Airport partnership. A mission led by Jean-Claude Marcourt, the Walloon minister of Economy and Foreign Affairs, at the end of February or beginning of March to Asia, will clarify the project.

homedailynews.com » US Market Now Concerns More on Muslim

homedailynews.com » US Market Now Concerns More on Muslim

U.S. companies lose customers by ignoring a rather interesting and overlooked: The American Muslim. There is an approximate figure of six to eight million Muslims in this country who have an annual spending power of between $ 170 and $ 200 billion. It is believed that two-thirds of the Muslim household generates more than $ 50,000 a year.

Miles Young chief executive of Ogilvy & Mather Worldwide, an international advertising, marketing and public relations agency, said in a speech to Consumer Conference at the second annual American Muslim last December that the Muslims are religious groups who are best educated in America and more than 40 percent have bachelor’s degree. Clearly, this is a consumer companies can not afford to give a chance to not be interested. According to the Associated Press news agency, companies in Europe have long been serving the Muslim community there. Nestle has about 20 factories with productions with halal brand and advertisements for Western Muslims through its marketing campaign called “Taste of Home”.

What also helps, Muslims in Europe are not stereotyped as Muslim in America, Sabra added. Only a few such businesses in the U.S. have begun to step into the Muslim market.

McDonald’s and Wal-Mart has entered the arena of kosher and August, Whole Foods began selling halal food products are distributed nationally first the first time – Indian frozen food entree called Saffron Road. But because there is still anti-Muslim feelings intensified across the country, causing these companies are worried that they would be attacked for targeting Muslim consumers.
Incoming search terms:
europe muslimsmuslim americaMuslim American Consumersmuslim marketogilvy and mather usWhole Foods Market International,

UHT süt ve zararları

Pastörize süt sektörünün gelişmesi dilekleriyle,

AKSİYON

UHT süt ve zararları

Sayı: 841 / Tarih : 17-01-2011
10-15 yıl önce bazı uzmanlar, “Sokak sütü mikrop saçıyor, ilkelliği bırakın, kutu sütü alın.” çağrısı yapıyordu. Medya organları da sokak sütü sebebiyle rahatsızlanmış çocukları göstererek bu durumu körüklüyordu.

Malum Türk halkının sorgusuz sualsiz yeniliğe açık yapısı bu bombardımana dayanamadı. Sonra herkesin evine ‘kutu süt'ler girmeye başladı. Marka sayısı arttıkça fiyatlar da makulleşti. Kullanımı oldukça pratikti üstelik. Ne evde tencere kirletip dakikalarca kaynatmanız gerekiyordu ne de kısa sürede tüketmeniz. Hâl böyle olunca; bebekler, çocuklar ve yetişkinlerin vazgeçilmezi oldu kutu içindeki UHT sütler.

Pastörizasyon, sütün ya 70–75 °C ısıda 15 saniye ya da yaklaşık 90 °C ısıda 1 saniye bekletilmesi ile elde ediliyor. Kutu sütlerde ise çok daha yüksek ısı UHT yöntemi (Ultra High Temperature) kullanılıyor. Süt 135-150 derece sıcaklıkta 2-4 saniye ısıtılıyor. Klasik evde kaynatma usulünde ise; sıcaklık yavaş yavaş 95-100 dereceye çıkıyor, bir taşım kaynatılıp ocak kapatılıyor. UHT'li süt 4 ay, pastörize 3 gün, evde kaynatılan ise daha az dayanıyor. Bütün bu ısıl işlemler sütteki faydalı bakterileri, onların ürettikleri enzim ve vitaminleri de tahrip ediyor. Ama en büyük kayıp UHT teknolojisi uygulandığında yaşanıyor. Bundan dolayı sokak sütü ya da pastörize şişe sütte yoğurt tutarken kutu sütte tutmuyor. UHT yöntemi suda çözünen vitaminlerin neredeyse yüzde 80'ini ve B12 vitamininin ise tamamını ortadan kaldırıyor. Bağırsaktaki probiyotiklere (yararlı bakterilere) zarar vererek onların bağırsağımızda sentezlediği vitaminlerin üretiminin de azalmasına sebep oluyor.

Süt içindeki minerallere gelince; kalsiyumun da dâhil olduğu birçok mineralin vücut tarafından alınabilme ve kullanılabilme özellikleri de büyük ölçüde yok oluyor. Dolayısıyla, içtiğimiz süt vücudumuza yarar sağlamak yerine zarar verir hâle geliyor. Hatta bazı uzmanların iddia ettiğine göre, içerik açısından oldukça fakirleşen UHT sütlerin tadı ve lezzeti de değişiyor. Bunu telafi etmek, tekrar süt lezzetini kazandırmak için bazı kimyasallar devreye sokuluyor. Gerçi günlük süt ile UHT sütü peş peşe içtiğinizde aralarındaki lezzet farkını hissetmemek mümkün değil. İster istemez bu iddianın haklılık oranını düşünmeye başlıyorsunuz. Sütün vücudumuz için vazgeçilmez bir besin maddesi olduğu aşikâr. Dolayısıyla, alternatif olarak, pastörize edilmiş günlük şişe sütler tercih edilmeli. Eğer temiz, güvenli olduğuna inandığınız üreticiler varsa çiğ süt tüketmek ise en ideali. Bağımsız Süt Platformu'nun web sitesinde “Çiğ süt temin edebileceğiniz adresler” linki belki bu açıdan size yardımcı olabilir.

GİMDES HELAL SERTİFİKALAMA KURUMU TESCİLLENDİ…

GİMDES HELAL SERTİFİKALAMA KURUMU TESCİLLENDİ…

GİMDES HELAL SERTİFİKALAMA KURUMU TESCİLLENDİ…

Marka No:2009 34316-Hizmet

Marka Sahibi: Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği İktisadi İşletmesi ‘’GİMDES Helal Ürünleri Araştırma Enstitüsü’’

Bilimsel ve sinai inceleme, araştırma hizmetleri; mühendislik hizmetleri. Bilgisayar hizmetleri

Bu sınıfa dahil olup mühendislik, mimarlık, bilgisayar hizmetleri kapsamına girmeyen her türlü tasarım, mimarlık, bilgsayar hizmetleri; grafik sanat tasarım hizmetleri

Sanat eserleri orijinallik onay hizmetleri

Markaların Korunması Hakkında 556 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye göre 29/06/2009 tarihinden itibaren ON YIL müddetle 12/11/2010 tarihinde tescil edilmiştir

TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ
Kendi websitenizde bu sayfadan veya sitemizden bahsetmek isterseniz çok memnun oluruz. Eğer alıntı yapmak istiyorsanız, alıntı yapacağınız bu içeriğin hazırlanması için birçok kişinin vakti ve emeğine geçmiştir ve buna binaen lütfen alttaki kodu siteniz ekleyiniz.

Dailymotion - helal gıdalar ,domuz çiftlikleri,gdo - Bilim ve Teknoloji Kanalı

Dailymotion - helal gıdalar ,domuz çiftlikleri,gdo - Bilim ve Teknoloji Kanalı

Red Cross looks at providing kosher, halal food

Darısı Kızılay'ın başına, umarım Kızılay yöneticileri üzerlerinde ki vebalin farkındadırlar...

Red Cross looks at providing kosher, halal food

NASHVILLE, Tenn. — The American Red Cross has been looking at ways it can improve its response to the next disaster and it’s found some surprising answers.

Joel Sullivan, CEO of the Middle Tennessee chapter of the American Red Cross, said changing demographics have led to a demand for food that meets the specific cultural and religious needs.

And Muslim leaders have also asked the charity to look into providing separate spaces for men and women at their shelters.

“In a disaster, there are very limited resources, but we try to plan menus to accommodate as best as we can,” Sullivan said. “We learned during the flood that there are dietary needs out there that there wasn’t a demand for in this area before.”

Rabbi Saul Strosberg of Congregation Sherith Israel in Nashville told The Tennessean the fact that the complaints are so specific is a good thing.

“It’s impressive,” Strosberg said. “They did such a good job that people are complaining about the food. That means they covered all the necessary ground.”

The recommendations came as Red Cross staff began calling community leaders to learn if there were things they could have done better after the major flooding in May that killed 22 people around the state and caused more than $2 billion in damage in Nashville alone.

The Middle Tennessee chapter, which serves 17 counties surrounding Nashville, is now looking for vendors that can supply vegetarian, kosher and halal meals.

Kosher meals are prepared to Jewish standards that include rules for the way an animal is slaughtered. Of the 8,000 Jewish people in greater Nashville, about 500 have strict kosher diets, Rabbi Strosberg said.

Santosh Kortian is the manager of Woodlands Indian Vegetarian Cuisine on West End Avenue. During the flood, the India Association of Nashville called him to provide meat-free meals to shelters.

Kortian said he hopes never to be in an emergency situation so dire that he has to compromise his vegetarianism.

Amir Arain, spokesman for the Islamic Center of Nashville, estimates that there are 25,000 Muslims living in Middle Tennessee.

He said most Muslims will eat anything in a disaster situation, as allowed by their religion. But he appreciates the efforts of the Red Cross to look for vendors that can supply meals made with halal meats, in which the animals are slaughtered in a specific way.

Arain said a bigger concern for Muslims is emergency shelter. Muslim women need an area to stay in where they are separated from the men.
This article was published January 23, 2011 at 12:36 p.m.